Ana içeriğe atla

DERSHANE SEÇİMİ

  


Dershane seçimi yapmak, çoğu insan için oldukça stresli bir olgudur. Onlarca farklı seçenek varken aralarından bir tanesini seçip bir veya iki yılınızı o kurumla birlikte geçirirsiniz. Ayrıca “dershane” kavramı “okullar yetersiz olduğu için alınan ek destek yeri” anlamı taşıdığı için iyi bir seçim yapmak herkes için büyük bir önem teşkil eder.

Öncellikle dershaneye gidip gitmeme konusunda karar vermek gerekir. Hiçbir dershaneye gitmeden özel ders alarak üniversite sınavına hazırlanmayı tercih edenler olabiliyor. Ayrıca dershanenin yanı sıra özel ders alan bir grup da bulunmakta. Sadece dershaneye giden bir ekip de var. Bu seçim tamamen kişiseldir ve her öğrenci kendini tanıyarak bu kararı vermelidir. Ben sınava hazırlanırken sadece dershaneye gittim. Hem özel ders almaya ihtiyacım olmadı hem de IB programım nedeniyle hazırlamam gereken projeleri güç bela yetiştiriyorum. Bu nedenle herkes kendisi için “en verimlisini” keşfetmeli ve ona göre davranmalı.

Hangi dershaneye gitmeye karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. Her yerde pek çok farklı kurumun posterleri karşımıza çıkmakta. Hatta sosyal medya üzerinden de reklam yaparak yedi/yirmi dört bu konu hakkında düşünmemize neden oluyorlar. Elbette iyi bir dershaneye kayıt yaptırmak sizin sınav başarınızı etkileyecektir. Ancak süreç içerisinde derslerden verim alamadığınızı düşündüğünüz an farklı bir kursa devam etme şansınız olduğunu unutmayın.

Dershaneleri bir miktar da olsa tanıyabilmek için giriş sınavlarına girebilirsiniz. Bu sayede sordukları sorular ile nasıl bir eğitim verdikleri hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Sınav sonuçlarını öğrenmek için tekrar gittiğinizde de genelde kurs hakkında detaylı bilgi verilir. Böylece kafanızdaki bazı soru işaretlerini gidererek kendiniz için en sağlıklı seçimi yapabilirsiniz.

Dershane seçimi konusunda çok fazla strese girmemenizi öneririm ve istediğiniz anda fikrinizi değiştirip başka bir kuruma geçebileceğinizi hatırlatmak isterim. Siz çalışkan ve azimli bir öğrenci olduktan sonra dershanenizin sıralamanızda anormal boyutlarda bir değişim yaratmayacağını da bilmelisiniz. Önemli olan sizin kendi çabanız ve öğrenme taktikleriniz…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜNİVERSİTELİ OLARAK KENDİMİ KEŞFETMEK

    Doğan Cüceloğlu’nun “Var Mısın?" adlı eserini bir buçuk sene önce okumuştum ve çok beğenmiştim. Kitabı o zaman okuduğumda üniversite sınavına hazırlık sürecinde bana yardımcı olmuştu. Kafamda meslek seçimi ve üniversite seçimi gibi şeyleri planlamıştım ancak detayları planlamamda destek olmuştu. Kitabı şimdi de üniversiteye giden bir genç gözüyle okudum ve o anda fark etmediğim başka anlamlar gözüme çarptı. Düşüncelerimi sizlerle de paylaşmayı çok isterim. “Şimdi ve burada, bir başkasının kriterlerine göre var olmaya çabalayan bir insan mısın; yoksa kendi bilincinle oluşturduğun ölçütlere göre seçimlerini yapıp eyleme geçen biri misin?” [1] Kitabın ilk sayfalarından itibaren sık sık hayallere daldım. Kendimi sorguladım. Şu anki konumumu, hayattaki duruşumu sorguladım. Başka insanların kriterlerine göre yaşamak imkânsız. Herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil.   İnsanlar sürekli yorum yaparlar. Sizin kişiliğiniz hakkında, duruşunuz hakkında, başarınız h...

CRUISE MACERASI

    Şu aralar oldukça heyecanlı bir olay yaşıyorum. Annemle bir uluslararası sağlık hukuku kongresinde geldik. Peki neredeyiz şimdi? Tam olarak denizin ortasındayız. Ege denizinde. 4 Ekim Çarşamba akşamı Ankara'dan otobüsle İstanbul'a geldik. Galataport'ta biraz vakit geçirdik. Kahvaltı, gezme dolaşma, kahve içme, sohbet, biraz da ödevlerimi yapma ve ders çalışmayla geçti sabahım. Öğlen 12.00 gibi pasaport kontrollerinden geçip gemiye bindik. Cruise'a. 10 günlük bir turdayım şimdi. Denizde seyir günlerinde kongreye katılıyorum ve geminin içinde annem ve annemin arkadaşlarıyla sohbet edip geziyorum. Geminin içinde tahmin bile edemeyeceğiniz her şey var. Havuzlar, yemek yerleri, barlar, devasa bir tiyatro salonu (kongre sunumları da burada yapılıyor), bowling salonu, spor merkezleri, spa, çocuklar için oyun yerleri, sinema salonu, alışveriş yerleri hatta casino bile var! Ancak en önemli şey yok: İletişim. DÜNYA İLE BAĞLANTIMIZ KESİLDİ "Nasıl yani?" ded...

EHLİYET SINAVIM

    Lise hayatınız bitince ve on sekiz yaşınızı doldurunca gerçekten çok heyecanlı bir sürece atılıyorsunuz. Aşağı yukarı aynı zamanlarda üniversite sınavı, mezuniyet töreni, mezuniyet balosu ve araba kullanmaya başlama serüveni oluyor. Heyecanlı bir yaz tatili sizleri bekliyor. Haziran ayının sonu gibi liseden mezun olduk ve hayatımızın belirlendiği üniversite sınavından kurtulduk. Temmuzun başlarında da ehliyet kursuna başladım. Kursa başlama hikayem de hiç beklenmedik bir şekilde gerçekleşti. Ehliyetimi yaz tatilinde almaya kararlıydım açıkçası. Havalar bozmadan araba kullanmaya alışmak istiyordum çünkü. Ayrıca okul zamanı sürücü kursuna gitmek istemiyordum. Hazır bolca vakit varken rahat rahat kursa gidip kullanmayı öğrenmek istiyordum. Bir gün annemle sürücü kursu aramak için oturduğumuz yere yakın olan kursları gezip bilgi aldık. Bir kursta tam bilgi alırken "Dersimiz beş dakika içinde başlayacak. İsterseniz şimdi kaydolun ya da önümüzdeki ay başlayın dediler." Böyl...